perjantai 16. marraskuuta 2018

Syysvärejä & Edith

Otin pihastamme kuvia aika tasan kuukausi sitten, silloin kuin pihavaahteramme oli kauneimmillaan. Kuvat ovat nopeasti epäkurantteja, mutta toisaalta nyt lehdettömään aikaan on kiva muistella vielä hetki sitten ollutta ruskaa.
Vaahteran takaa pilkottaa ihana Edith, heinäkuussa hankkimamme vintageasuntovaunu, jonka tulette varmasti näkemään täällä blogissa vielä monta kertaa!
Se on kunnostettava täysin ennen tien päälle pääsemistä, mutta pääsimme jo hyvin fiilistelemään tulevia seikkailuja tässä pihassa kesän aikana.
Ehdostimme kesän aikana hieman talon ulkopuoltakin. Mies korjasi osin lahonneet rappuset ja vaihdoimme ulko-oven kauniimpaan, ilmaiseksi saatuun oveen. Myös talon rännit vaihdettiin. Kokeilimme sisäänkäynnin yhteyteen uutta talon väritystä, jota nyt makustelemme talven yli.
Ovi jää punaiseksi, se on varmaa, mutta voi olla, että muut värit menevät vielä uusiksi. Laitan ennen-jälkeen kuvia ensi kesänä, kun ulkomaalausprojekti etenee toivottavasti lopullisiin väreihinsä. Myös kissat saivat oman sisäänkäyntinsä kuistille, kuten huomaatte :)
Talomme pihan perältä katsottuna.
Pihatien toisella reunalla kasvaa seitsemän omenapuuta kauniiseen riviin istutettuna. Tässä vielä muutama kuva muistoksi tästä ensimmäisestä syksystä täällä:


Toivottavasti saamme pian hieman lunta ja pakkasta, nyt on ollut vähän liian harmaata. Tosin minua ei harmaus kamalasti haittaa, mutta väsyttää se kyllä hieman. Tällä viikolla on ollut pari aurinkoista päivää ja oi, miten se virkistääkin!
Hyvää viikonloppua!

12 kommenttia:

 1. Oli kyllä kaunis ja aurinkoinen syksy <3 Eikös tuo punainen ovi talossa tuo onneakin ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä oli, nyt melkein muisto vain tässä pimeydessä :) Enpä ole punaisesta ovesta moista kuullut, mutta hyvä niin!

   Poista
 2. Vastaukset
  1. On ja nyt on paperitkin kunnossa, joten ei muuta kuin entisöimään! ...sitten ensi kesänä :)

   Poista
 3. Upeita kuvia ja ihana Edith! Tämä syksy jää muistoihin upean ruskankin takia. Johtui varmaan tuosta kesästä joka taas jää muistoihin iankaikkisen kuivuuden vuoksi.
  Minä melkis jo odotan talvipäivän seisausta. (en niin tuosta joulusta piittaa kaikkine tohinoineen) Silloin käännytään keväälle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Mulle tulee ensin se Joulu ja sitten talvi ja sitten kevät, kaikista nautitaan :) Uuden alku on mulle aina syksyssä, ehkä se johtuu elokuun lopussa olevasta syntymäpäivästä.

   Poista
 4. Apua, ei kai tämäkin blogi ole katoamassa suomalaisen tusinasisustuksen valko-harmaaseen suohon?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt en kyllä yhtään ymmärrä, missä meillä se suo on? Jos tarkoitat valkoisia lattioita, niin kyllä sitten varmaan, vaikka seinät on ”aika” värikkäät. Maalasin juuri yhden alakerran huoneista kokonaan korallinväriseksi. Mut jos on liian väritöntä, niin heippa!

   Poista
  2. No ei kun mulle tulee aina paha mieli, kun noita vanhoja värikkäitä taloja maalataan valkoiseksi, kai niitä yritetään "nykyaikaistaa" sillä tavoin. 50-luvun taloissa ei sentään ihan niin satu silmään kuin seuraavan vuosikymmenen, kun ruskeat räystäät vedellään antrasiitinharmaiksi ja itse talo vitivalkoiseksi.

   Poista
  3. Tämä meidän talo on ollut aluperin valkoinen vihreillä vuorilaudoilla, että tämä värivaihtoehto olisi ikäänkuin entisöintiä. Mutta emme ole asiasta varmoja, joten siksi maalasimme vain pienen koealueen. Kommentoinnissa olisi kiva muistaa hieman tarkentaa ja ehkä mieluummin kysyä asiasta ennen ”tuomiota”. Loppupelissä kyse on jokaisen omasta kodista, vaikka olisi kuinka ”väärin” maalattu. Me suosimme aikakauden värejä niin tässä kuin edellisessä talossamme, kun perinnekorjaajia ollaan.

   Poista
  4. Anteeksi! Myönnän, että provosoidun liian helposti tuosta valkoisen ja harmaan yhdistelmästä, se kun on nykyään joka paikassa.

   Poista
  5. Paitsi tuo meidän vuorilautojen väri on vaaleanvihreä, Uulan Purjo ja pääväri vaaleanpunertava valkoinen, eli Pellava. No kiva kuitenkin, että palasit keskustelemaan, kun monesti provosoituneet anonyymit eivät niin tee :)

   Poista

♥︎ kiitos kommentistasi ♥︎