sunnuntai 28. huhtikuuta 2019

Välimallin eteinen

Tässäpä ensiesittelyssä eteisemme ja sen "väliaikaisesti melkein valmis" -remontti... siis mikä? No tämä on sellainen kaunisteltu välivaihe, lopullisessa remontissa paneloimme seinät (tapettiseinää lukuunottamatta) ja katon 50-lukulaisella kapealla paneelilla, joko siskon-, linnunsiipi- tai sormipaneelilla. Ennen tuota panelointia laitamme toivottavasti ne kuuluisat listat tännekin.

Aloitetaan ennen-jälkeen kuvilla selostuksineen.
Ensin näkymä ulko-ovelta. Eteisen seiniä ja kattoa peittivät lastulevyt ja poistimme ne tässä vaiheessa seinistä. Laitoin tuon ennen -kuvan hyllyn heti muuton jälkeen hätäpäissäni tuohon, kun piti jotain keksiä lastulevyjen peitoksi. Lopputulos oli aivan kamala :)

Lattialla oli kovalevy ja kaksi kerrosta muovimattoja, tässä talossa ei ole ollut koskaan lautalattioita missään tilassa, valitettavasti. Nyt kaikissa alakerran huoneissa on valkoinen korkkilattia.

Tapetti on Mini Moderns Whitby Lido, jonka tilasin Ruotsista. Antiikkisen pelastusrenkaan tarina löytyy täältä.
Tässä näkymä olohuoneen ovelta yläkerran portaisiin. Portaissa on edelleen lastulevyyn liimattu muovimatto synkkine väreineen ja mies tekee uudet askelmat laudasta, kunhan ehtii. Eteisen seinät päällystin vuoden 1957 Lahti sanomalehdillä, jotka löysin Huuto.netistä. Sanomalehdet saavat jäädä sitten aikanaan paneloinnin alle paperoinniksi. Talomme on valmistunut 1957, joten nuo lehdet sopivat sikäli hyvin, vaikka kaupunki onkin väärä.
Tämä näkymä on keittiön suunnasta. Poistimme tyyliimme hieman liian romanttisen sorvatun kaiteen yläkerran portaista ja se avarsi tilaa yllättävän paljon. Naulakkoratkaisusta kerron lisää tässä jutussa.
Tässä vielä näkymä naulakolta keittiön suuntaan. Vasemmalla on ensin ovi kellariin ja sen jälkeen vessa, jonka vielä raakalaudalla olevaa seinää mies siirsi noin 20cm ulospäin tällä viikolla. Minivessaan tuli hurjasti tilaa seinän siirron jälkeen. Tuo vessahan oli ennen vaatekomero ja entinen vessa oli oikealla tapettiseinän takana. Entiseen vessaan rakensimme suihkun, jota en ole vielä esitellyt. Vessaankin palaan, kun saamme laajennuksen jäljiltä remontin viimeisteltyä.
Tässä vielä kuvia remonttivaiheista, näidenkin kanssa piti elellä aika pitkään. Voitte kuvitella, miten kivalta nyt tuntuu, kun näkymä yläkerrasta alas tullessa on tämä:
Sitten esittelen tuon naulakkosysteemin, sekin on ihan uusi juttu meillä.
Meillä oli eteisessä monta kertaa mukana muuttanut 50-luvun naulakko, mutta siinä häiritsi se, että henkareissa olevat takit olivat kulkuväylän tiellä ulko-ovelle mentäessä.
Mietin kovasti, miten asian voisi ratkaista ja tajusin, että takit pitää saada seinälle toisin päin. Ikea -kierroksella bongasimme vaatekaapin sisään laitettavan telineen ja mies tuunasi siitä seinälle kiinnitettävän version. 

Koska naulakkoseinällä on vesikiertoinen patteri, emme alkaneet poistamaan lastulevyjä siitä nyt (olisi vaatinut putkaria), vaan sen sijaan maalasin seinän tapetista poimitulla turkoosilla. Turkoosi korostaa hienosti hattuhyllynä toimivaa vintagehyllyä. Hyllyn päällä on oma kori jokaisen perheenjäsenen asusteille, tämä systeemi on toiminut meillä hienosti jo useamman vuoden.
Poikamme vaatteet ja minun olkalaukku roikkuvat Iris hantverkin koivuisissa tappinaulakoissa, jotka petsasin hattuhyllyn sävyyn sopiviksi.
Miehen loppumattomaan tehtävälistaan lisätään vielä penkki, joka toimii myös kenkätelineenä, sen valmistuessa eteisen vaatesäilytys on viimeisen päälle tyylikäs!
Loppuun vielä kuvat kuistin ikkunasta ja pihalta, koivu on tänä vuonna todella aikaisessa lehtineen.
Siellä se Edith -vaunukin odottelee miestä hommiin (se tehtävälista...), selvisi hienosti talvesta taivasalla.

2 kommenttia:

  1. Hyvältä näyttää! Tuo eteisen naulakon muutos täytyy laittaa mieleen, itsellä sama ongelma tavallisen naulakon kanssa-takit tulevat tielle. Hienosti ratkaistu! -Taina

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Ajattelinkin, että tuosta meidän naulakkomallista voisi olla apua muillekin :)

      Poista

♥︎ kiitos kommentistasi ♥︎