sunnuntai 15. lokakuuta 2017

Keittiösuunnitelma

Kuten tuossa ensimmäisessä postauksessa kerroin, teemme taloon pikaisesti uuden keittiön, suihkun ja wc:t sekä putkiremontin.

Aloitetaan tämän blogin rempparaportit keittiöstä, josta on olemassa suunnitelmat muuallakin kuin omassa päässä.

Keittiö on remontoitu edellisen kerran 1970/80 -luvulla ja se menee lähes kokonaan uusiksi, mutta kierrätämme kuitenkin muutaman osan siitä omaan versioomme. Talossa on menossa vielä loppusiivous, mutta otin nämä ennen kuvat jo tänään, kun kokemuksesta tiedän niiden helposti unohtuvan sorkkarauta kädessä :)

Toinen seinusta näyttää nyt tältä:
Tältä seinustalta säästämme tuon yläkaapin, se on hyvässä kunnossa ja mielestämme kauniin värinen. Tuossa kuvassa se näyttää ehkäpä vaaleanruskealta, mutta on enemmän vanha roosa. Kaapistot on tehnyt talon rakentanut mies, eli talon ensimmäinen isäntä. Kaikesta päätellen hän on ollut taitava kirvesmies ja puuseppä.

Tässä suunnitelmamme:
Ostamme keittiön uudet kaapit Ikeasta. Mustat Kungsbacka ovet on tehty kierrätysmateriaalista, joka osaltaan vaikutti päätöksemme, mutta toki valitsimme ne ulkonäkö edellä. Vetimet ja tasot ovat tammea. Pallovalaisimet kierrätämme talon vessoista. Välitiloihin tulevat valkoiset 10x10 laatat tiililadonnalla ja luultavasti saumattomana. Seinät tapetoimme Pihlgren & Ritolan vaalean vihreällä Poikilo tapetilla, jota jäi kaksi rullaa yli nykyisen talomme remontista.

Toinen seinusta näyttää nykyisin tältä:

Ja tässä suunnitelmamme:
Nykyisestä keittiöstä kierrätämme tiskialtaan, tuollainen vanha kunnon tiskipöytä on ollut toiveissamme siitä lähtien, kun saimme lapsen. Lapsen myötä on niin paljon enemmän käsin tiskattavaa ja kuivatettavaa astiaa ja kattilaa, että tuollainen peltitaso tuntuu kätevältä.

Liesituuletin asia on vielä vähän kesken. Minun mielestä olisi taas tuore tapa tehdä se integroituna kaapistoon ja isäntäkin on siihen ainakin melkein suostunut. Häntä mietittyttää lähinnä Ikean tuulettimen tehokkuus ja noiden yläkaappien asettelu.

Meillä on ensi viikko remppa- ja pakkauslomaa ja sorkkarauta alkaa heilumaan ensimmäisenä vessoissa ja kylppärissä, jotka puramme lähes kokonaan uusia juttuja varten. Sovimme tänään näiden tilojen remontista todella lupaavan tuntuisen remppamiehen kanssa, joka tekee kylppärin avaimet käteen hommana ja vessat niin, että laitamme niihin itse pinnat. Remppamies hoitaa myös putkarin ja sähkärin, mikä on aivan luksusta! Molempia tarvitaan tietenkin myös keittiön remontissa, jonka hoidamme itse muilta osin.

On tämä uuden aloittaminen aina niin kutkuttavaa!

17 kommenttia:

 1. Vanha terästiskiallas on maailman helpoin huoltaa ja hoitaa. Ja altaat on tilavat, mahtuu tiskaamaan. Hienosti on kierätystä suunnitelmissa. Meilläkin on keittiössä ns. vessan pallolamppu valaisimena. Tykkään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu näin mekin ollaan ajateltu, ei tarvitse varoa puutasoa kun läträilee. Kiitos!

   Poista
 2. Onko talossa puuhellaa? Hyvät suunnitelmat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Talossa ei ole yhtään tulisijaa, mikä vähän jännittää meitä... onneksi hormissa on paikkoja, joten varmaan jossain vaiheessa laitamme kaminan tms. kevyt takan oleskelutilojen puolelle. Kiitos!

   Poista
 3. Tykkään todella paljon noista väreistä. Tässähän saa itsekin ideoita. Miten toteutatte vetimet? Onko ne ihan kaupasta? Mahtavaa että hyvä remppamies löytyi. Täällä etelässä on ollut aivan mahdoton saada ketään tekemään ns. pikkuhommia. Firmoja kiinnostaa vaan isot urakat tai sitten ovat liian kiireisiä. Yksi tyyppi sanoi suoraan että jos olet tehnyt kaiken muun jo itse niin tee tuokin :( Rännihommiinkin löytyi "vain" eläkeläinen jolle vähän pienemmän urakat sopii hyvin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että inspiroiduit! Tämän suunnitelman pääpiirteet syntyivät todella helposti, yksityiskohtia voi vielä hioa jonkin verran. Vetimet löytyivät taloon.comista edullisesti.

   Meidän remppamies on rakennusalan yrittäjä, joka hoitaa päätoimisesti isoja urakkoja ja tekee kesäisin näitä pienempiä. Mahduimme juuri mukaan tämän "kesän" ohjelmaan, ihan järjetön tuuri!

   Poista
 4. Hyvä. että säästätte tuon yläkaapin...kauniin värinen ja mallinen..:)

  VastaaPoista
 5. Onnea uuteen kotiin teille sinnekkin. Hyvältä näyttää! Mikä lämmitys teillä on siellä talossa, jos ei yhtään uunia ole säästynyt? Terkut koko pesueelle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja kiitos samoin :) Talossa on öljykeskuslämmitys, keskuslämmitys on ollut alusta asti, joten siellä ei tulisijoja ole ollutkaan kuin saunassa ja ehkä keittiössä puuhella. Nyt saunassakin on sähkökiuas, joka sopii meille harvoin kylpeville hyvin. Tai ehkä me nyt kylvetään useimmin, kun sauna on talon alakerrassa ja lämpiää napin painalluksella :) Terkut myös sinne!

   Poista
 6. Onnea uuteen kotiin! Keittiön suunnitelma näyttää ihanalta, nuo ikean mustat ovet ovat tosi hienot. Mukavaa nähdä lopputulos. Ja teräksinen tiskipöytä on ihan paras, me vaihdettiin laminaattiin upotetun altaan tilalle "oikea" tiskipöytä ja en voisi olla tyytyväisempi.
  Tsemppiä remppaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ensi viikolla pääsee aloittamaan keittiötä, kaapit tulevat 15.11. Tuskin maltan odottaa! Meillä on nyt puutasoon upotettu komposiittiallas ja kyllähän sitä tasoa pitää pyyhkiä kuivaksi aika usein, terästiskipöydän kanssa on paljon huolettomampaa.

   Poista
 7. Tuli vaan mieleen vanha lastenlaulu:)
  "Muurahaiset aina rakentaa ja rakentaa, vaan eivätkö ne koskaan valmihiksi saa?
  Maailmassa monta on ihmeellistä asiaa, se hämmästyttää, kummastuttaa pientä kulkijaa..."
  Onnea uuteen projektiin!

  VastaaPoista
 8. Tämä uuden blogin nimi on niin vaikea, että en muista sitä. Löydän tänne vain vanhan blogin kautta.
  M#

  VastaaPoista
 9. Täytyy todeta, että miksi ihmeessä Ikeaa, olen pettynyt. Odotin tottakai että teille tulisi kokopuiset 50-luvun tyyliset kalusteet. Sorry näin negatiivisesta kommentista, mutta kuitenkin. Liian usein vaikka muuten vaalitaan talon alkuperäisiä juttuja, niin keittiöön roudataan lastulevykalusteita... teidän en niin uskonut tekevän.
  -Rosanna-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me ollaan jo kerran tehty 50-luvun keittiö kierrätyskalusteista ja haluttiin nyt jotain muuta. Asiaan vaikutti myös tuo jäljelle jäävä 70-luvun yläkaappi, mennään loppuun asti lastulevyllä nyt. Itse ollaan tästä keittiöstä tosi innoissamme :)

   Poista

♥︎ kiitos kommentistasi ♥︎