tiistai 31. lokakuuta 2017

Selvät sävelet

Uuden kodin sisustaminen on tuntunut selkeältä hommalta. Huomaan jo nyt, muutamia 50-luvun kalusteita taloon tuotuamme, että ne todellakin sopivat mittasuhteiltaan täydellisesti samanikäiseen taloon. Meillä on jonkun verran noita 50-luvun kalusteita ja säilytimmekin ne kaikki.
Kuva kohta entisestä kodista.
Myimme suuren määrän vanhempia ja isompia kalusteita, jotka eivät olisi tähän taloon sopineet tyylinsä tai kokonsa vuoksi. Reilu vuosi sitten hankittu Howard sohva onkin ainoa raskaan näköinen huonekalu, jonka taloon tuomme ja vähän jännittää, onko se liian iso. Luulen, että huomaamme ensimmäisen talven aikana, mitkä kalusteet talossa toimivat ja mitä joudumme vielä myymään pois. Pienet neliöt pakottavat kyllä miettimään kalusteet tosi tarkasti, kun varastointitilojakaan ei juuri ole. Mukavan haastavaa :)

En kuitenkaan halua sisustuksesta täysin 50-lukulaista, vaikka se kieltämättä kovasti houkuttaakin. Haluan säilyttää mahdollisuuden laittaa huoneisiin ihan mitä vaan, keksiä niihin jotain yllättävää twistiä. 

Värimaailmakin tuntuu helpolta päätökseltä. Haluan käyttää harmaalla murrettuja sävyjä, en kuitenkaan pastellisia vaan vahvempia. Mies tykkää onneksi visiostani, mehän teemme kaikki sisustuspäätökset yhdessä. Keittiön suunnitelmassa tuota maailmaa onkin hyvin esillä ja kotimme alakerran väripaletti voisi näyttää tältä:
Lisäksi sopivasti mustaa tuomaan särmää ja kermanvalkoista raikastamaan. Yläkerta on oma lukunsa, se on melko hyvin säilyneessä alkuperäisessä asussa ja tulemme sen niin säilyttämäänkin. Tosin senkin värimaailmaan tämä paletti istuu hyvin.

Jännä tunne on tämä, kun kaikki valinnat tuntuvat tosi helpoilta. Näen sen merkkinä siitä, että tämä talo on todellakin se oikea, jota kohti on kuljettu!

6 kommenttia:

 1. Hyvän näköisiä värejä. Itseäni usein juuri ällöttää kun 50-lukuun liitetään amerikkahenkisiä pastellisävyjä. Itselleni niistä tulee enemmän mieleen Suomen 80-luku jostain syystä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Minua ei ällötä, mutta en ehkä osaisi niin hempeissä tunnelmissa elellä. Suomessahan 50-luku oli melko tumma, harmaata, ruskeaa ja vihreää.

   Poista
 2. Täältähän löytyi ihana blogi. Näyttääpä teillä kivalta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja kiva jatkaa blogituttavuutta täällä uudessa kodissa :) Joskus lienee edessä veneenkin hankkiminen, mutta remontoidaan nyt ensin tämä talo ;)

   Poista
 3. Tiedän kokemuksesta, mitä pienempiin neliöihin muuttaminen tarkoittaa...:)

  VastaaPoista
 4. Hei!

  Ihana projekti teillä! Meillä vähän samanalainen muutos tapahtui vuosi sitten. Myytiin empiretyylinen kaupunkipuutalohuoneisto ja ostettiin tilalle vuoden -51 talo. Meidänkin talo oli ollut vain yhdellä omistajalla, joka oli itse myös talon rakentanut. Mittakaava pieneni ja huonekaluja myin pois paljon, kun eivät olisi uuteen kotiin mahtuneet.

  VastaaPoista

♥︎ kiitos kommentistasi ♥︎