sunnuntai 31. joulukuuta 2017

Aarre ja romu

Minun piti tehdä juttu yläkerran vessan remontista, mutta en ole saanut siitä hyviä kuvia vähäisen luonnonvalon vuoksi. Minulla on kuitenkin hirveä polte saada tämä blogi kunnolla käyntiin ja onneksi keksinkin hyvän jutun aiheen hieman valoisammasta alakerrasta.

Tämä on oikeastaan todella hyvä ensimmäinen sisustusjuttu tähän blogiin, koska tässä tulee meidän sisustusfilosofia hyvin esiin. Se filosofia on sellainen, että ihan kaikkea on mahdollista yhdistellä keskenään: uutta ja vanhaa, eri tyylejä, eri värejä, tusinakalusteita ja aarteita.
Kuvassa näkyy välihuoneessa sijaitsevat tänne hankitut uudet jutut, eli tuo kaappi ja pelastusrengas. Kutsumme välihuoneeksi olohuoneen ja keittiön välissä olevaa huonetta, joka on nyt eräänlainen harrastehuone, huoneen tarkempi esittely seuraa kyllä aikanaan.

Kerronpa ensin hieman kaapista. Koska möimme lähes kaikki edelliseen taloon hankitut säilytyskalusteet, olimme hukkua banaanilaatikoihin ja jotain piti keksiä pian. Paikallisessa Facebook kierrätysryhmässä tarjottiin Ikean vaatekaappia kahvipakettia vastaan ja kun sain isännän vakuutettua, että saan sen tuunattua mieleisemmäksi, kävin hakemassa kaapin.
Meidän on tarkoitus rakentaa tuolle seinustalle kiinteä kaapisto vanhoista ovista, mutta ensin täytyy mm. uusia lattia, joten se ei tapahdu ihan pian. Niinpä väliaikainenkin ratkaisu piti saada näyttämään hyvältä ja mikäpäs sen parempi tuunaus kuin vanha kunnon liitutaulumaali! Lisäksi vaihdoin vetimet upeisiin messinkivetimiin, jotka olin hankkinut *erään toisen kaapin tuunaukseen*. Tuo linkin vitriinikaappi on olohuoneen puolella tässä kodissa.
Sitten se aarre, eli tuo antiikkinen pelastusrengas. Sen hankintatarina kertoo siitä, miten ihana mies mulla on.  Näin tuon pelastusrenkaan turkulaisen antiikkiliikkeen nettisivustolla jo keväällä, ellei peräti kevättalvella. Sanoin miehelle, että jos joskus muutetaan Reposaareen, tuollainen olisi ihana. Silloin meillä oli vielä voimassa suunnitelma A, eli Reposaareen muutto vasta eläkkeellä :) No sitten päätimme kuitenkin laittaa Riuttalan koulun myyntiin heinäkuussa ja mies oli hankkimassa minulle synttärilahjasormusta tuosta samaisesta antiikkiliikkeestä. Kun tuo pelastusrengaskin oli vielä myynnissä, päätti hän ostaa myös sen, vaikkei muutosta ollut tuolloin mitään tietoa. Ystävät kävivät tuolloin Turussa ja he saivat toimitettua molemmat tavarat miehen työpaikalle, jotta salaisuus säilyisi.

Sain sormuksen lahjaksi ajallaan ja kun muutto tänne varmistui, kävin heti katsomassa, onko pelastusrengas vielä myynnissä. No eihän se ollut ja sekös harmitti! "Nothing haunts us like the things we didn't buy" on osuva sanonta :) Vielä pari viikkoa sitten kävin sivuilla katsomassa, jos sinne olisi tullut jotain vastaavaa myyntiin ja etsin jossain kohtaa eBaystäkin renkaita, mies pysyi vaiti ja vähän hikoili. Kunnes tuli jouluaatto... vaikka meillä on ollut aikuisten kesken lahjaton joulu jo vuosia, raahasi mies kellarista ison paketin ja voitte kuvitella, miten hämmästynyt olin, kun avasin paketin! Oikeastaan olen vieläkin ihan häkeltynyt koko juttua ajatellessani.

Renkaalle pitää keksiä vielä sen arvoinen kiinnitys seinään, eli palaan siihen kyllä. On se vaan niin upea ja tuon kuvioinnin voisi ottaa vaikka tatuoinniksi tuollaisenaan. Aiempien asukkaiden vihreäksi maalaama seinä sopii näihin meidän punertaviin tavaroihin tosi hienosti, vastavärit toimivat.

Kaapin oveen kirjoitin: Tervetuloa uusi vuosi 2018 - ole hyvä meille. Tämä kulunut vuosi oli meille muutosten vuosi, stressin täyttämä ja loppua kohti hektinen ja voimat vievä. Toivomme tulevasta rauhallisempaa ja ennen kaikkea paljon rauhallisia päiviä, joina olla oman perheen ja ystävien kanssa.

Hyvää uutta vuotta kaikille teille!

14 kommenttia:

 1. Ihana, muistorikas tarina pelastusrenkaalla! Rauhallista uutta vuotta toivottelen Reposaareen teille!

  VastaaPoista
 2. Meillä on ollut tuo samainen Ikean kaappi vihreänä. Se oli näppärän kokoinen ja veti paljon tavaraa sisäänsä. Ei tuntisi maalattuna samaksi kaapiksi. Tuollaista pelastusrengasta en ole koskaan nähnyt, on se upea. Miehet osaavat joskus yllättää hienosti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miehet osaavat yllättää ja osaavat pitää salaisuuksia paremmin kuin me naiset, ainakin yleensä :) Minäkin olin ihan hämmästynyt, kun näin renkaan ensimmäistä kertaa, en osannut kuvitellakaan, että tuollaisia on olemassa.

   Poista
 3. Hei Sanna! Seurasin vanhaa blogiasi pitkään mutta en ole tullut koskaan kommentoineeksi mitään. Ihanalta vaikuttaa tämä teidän uusikin koti! Toivottavasti bloggaat tulevaisuudessa ainakin jonkin verran pienissä neliöissä asumisesta ja pienten tilojen sisustusratkaisuista. Meillä suunnilleen saman verran asuinneliöitä ja lapsiperhe, joten hyvät ideat ovat aina tarpeen. Niitä harvemmin mistään bongailee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa ja kiva, että löysit tännekin! Tulen varmasti bloggaamaan tuosta aiheesta paljon, kunhan kaikki tavarat löytävät paikkansa ja asuminen asettuu uomiinsa. Nyt eletään vielä osittain tavara- ja laatikkopino elämää ja on tullut selväksi, että kunnolla mietityt säilytystilat ovat pienissä neliöissä tärkeitä!

   Poista
 4. Aika huima tuo pelastusrengas. Enpä ole ennen nähnyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö! Kunpa vain tietäisi millaisella laivalla se on ollut... varmasti hienolla kun tämäkin näin korea.

   Poista
 5. Minäkin odotan niitä pikkutalon säilytystila/sisustusvinkkejä innolla. Meillä neliöitä 30-luvun hirsitalossa 80/110 ja perheessä kaksi aikuista, pieni poika sekä pari karvanassua. Välillä tuntuu ahtaalta postimerkin kokoisessa kylppärissä ja vähän ahistaa eteisen vaatepaljouden keskellä... :D
  Ps. Ihana pelastusrengas!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jospa osaisin jotain uutta noiden asioiden tiimoilta keksiä, saa nähdä :) Meillä on melko tasan 1m2 kokoinen kylpy"huone", jonka jaamme kissojen kanssa, niiden hiekkalaatikko on siellä silloin, kun me emme ole suihkussa. Hyvin on toiminut tuo mini kylppäri! Siitäkin toki juttu tulossa, kun ehdittäisiin viimeistelemään sen remontti muutamilta osin.

   Poista
 6. Ihana tuo tauluseinä! Haaveilen itsekin, että johonkin huoneeseen voisi sommitella seinän täyteen tauluja, mutta en vielä ihan tiedä, mihin..
  Tosi hieno ja kodikas koti muutenkin :) Hyvää tätä vuotta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jee, Asikaine kävi mun blogissa :) kiitos kiitos! Aika rajusti tuossa joutuu seinää rei'ittämään, että sikäli on hyvä olla varma tauluseinän sijainnista. Tai tässä tapauksessa ei ollut mitään menetettävää...

   Samoin sinne!

   Poista
 7. Kaverin kotiin tuli tuota tapettia keittiöön. On hieno. Siellä on laitettu 50-luvun taloon aika ärhäkät tapetit. Pitää pyytää kuvauslupa kun remontti valmistuu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tää sun kommentti tuli varmaan väärään postaukseen, eli en nyt pääse kärryille mitä tapettia tarkoitat :) Mut jos puhut tuosta Wrappingistä, mitä me ei enää saatu mistään, niin olen kade sun kaverille :)

   Poista

♥︎ kiitos kommentistasi ♥︎