sunnuntai 21. tammikuuta 2018

Hyvin photoshopattu...

...on puoliksi tehty? Kyllä ainakin tapetointiasioissa näin on, en tiedä miten selviäisin näistä vaikeista valinnoista ilman Photoshoppia.

Nythän kävi kuitenkin niin, että sitä edellisessä postauksessa vilahtanutta unelmien tapettia ei saanutkaan mistään. Pettymyksestä selvittyämme aloimme taas kahlaamaan läpi sivustoja ja etsimme sopivaa paperitapettia olohuoneeseemme iltakaudet.
Tykästyimme MissPrintin paperitapetteihin, mutta meitä vaivasi niissä oleva pintakäsittely. Tilasin muutamia mallipaloja ja tein niille vesipisaratestin Perinnemestarin Rintamamiestalo -kirjan ohjetta soveltaen.

Tällä testillä on tarkoitus selvittää, miten tapetti johtaa kosteutta. Nykyajan muovipinnoitteiset kuitutapetit eivät välttämättä johda kosteutta lainkaan ja kun haluamme hengittävän seinärakenteen, pitää myös tapetin olla sellainen. Siis hengittävä eli kosteutta läpäisevä.
Otin testiin referenssiksi Pihlgren & Ritolan Poikilon, jossa ei ole pinnoitetta. Pudottelin tapeteille vesipisaroita ja laitoin ne lasin alle puoleksi tunniksi. Molempien valmistajien tapettien päällä näytti puolen tunnin jälkeen samalta kuin lähtötilanteessa, mutta alla oleva paperi ja tapettien kääntäminen ylösalaisin paljasti eron. MissPrintin tapetit olivat päästäneet vettä enemmän läpi kun taas Poikilo oli imenyt sitä enemmän itseensä ja luovuttanut hitaammin paperille.

Sen tarkempaa tieteellistä analyysia en osaa testistä antaa, meille riitti tieto, että nuo MissPrintit johtavat kosteutta hyvin ja voisimme siis ottaa heidän malliston paperitapetit mukaan pähkäilyyn.

Tällä toisella kierroksella ei selvää voittajaa ollut ja päädyimme selvittämään asiaa aateekoon avulla. Meillä oli kolme finalistia: Pihlgren & Ritolan sininen Bownet ja MissPrintin Ditto vaaleanvihreänä ja keltaisena. Julkaisin näitä kuvia myös Instagramissa ja sain paljon mielipiteitä, kiitos niistä!


Näiden photoshoppausten jälkeen Bownet putosi pois, se on liian kylmäsävyinen talvisin hyvinkin pimeään olohuoneeseemme. Jäimme miettimään kumpi Ditto olisi parempi ja kun homma ei näistä kuvista selvinnyt, piti tehdä vielä yksi photoshoppaus:

Tämän jälkeen voittaja olikin selvä: vaaleanvihreä Ditto. Keltainen on liikaa isona pintana ja mielessä on vielä edellisessä kodissa koettu epäonnistuminen keltaisen tapetin kanssa.

Näitä tapettisivustoja kahlatessa löytyi tapetti eteiseenkin ja sen myötä oikeastaan koko alakerran värit loksahtivat kohdilleen. Ja voin luvata, että värejä piisaa, tässäkin kodissa! Eteinen onkin seuraavana listalla keittiön jälkeen (tai sitä tehdään sen rinnalla), joten siitä lisää pian.

8 kommenttia:

 1. Vähäks sä oot taitava fotoshoppaaja, mä luotan mututuntumaan. Olisi tuo keltainenkin ollut upea. Pitääkin kirjoittaa omaan blogiin eräästä toisesta tavasta testata tapettien hengittävyyttä. Käytän itse enemmän höyrytestiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, tykkään kovin tuosta shoppaamisesta ja jaksan hinkata :) Meilläkin mututuntuma toimii oikein hyvin silloin kun tapetti kolahtaa tarpeeksi, ei silloin tarvii kikkailla mitään. Se ensimmäinen suosikki oli juuri sellainen, nämä muut valitettavasti second bestejä.

   Odotan testaustasi mielenkiinnolla!

   Poista
 2. Onpas fiksu tapa tehdä tapettivalinta! Meillä huvilassamme on keittiössä pikkuisen liian kylmä värisävy, tai ilta-auringon kylvyssä se on juuri oikea mutta aamulla kovin kylmän näköinen, mikä ei ollut tarkoitus. Ehkä ennen maalin valintaa olisi pitänyt vähän tarkemmin pohtia ilmansuunnat ja valon tulo ja tehdä vaikka tuollaisia Photoshop-kokeiluja, kiitos vinkistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse valitsen aina lämpimän sävyn melkeinpä missä asiassa vaan, varmempi aina niin. Photoshop on kyllä hieno keksintö :)

   Poista
 3. Mielenkiintoinen testi. Hauskaa tammikuun jatkoa!

  VastaaPoista
 4. Vihreä ehdottomasti paras.Oikea valinta:)-sanna-

  VastaaPoista

♥︎ kiitos kommentistasi ♥︎