sunnuntai 18. helmikuuta 2018

Alakerran vessa

Kylläpäs oli taas niin turhauttava kuvaussessio tämän toisenkin vessan kanssa, että huokaisen helpotuksesta sitten kun nämä pienet kopit on kohta kuvattu! Pienet tilat, pienet oviaukot ja vähäinen valo, puuh... Onneksi jäljellä on enää suihkukoppi.
Vessa itsessään on kuitenkin kovin kiva, joten yritän nyt esitellä sitä parhaani mukaan.

Halusimme suihkun kellarisaunan lisäksi myös asuinkerrokseen ja päätimme tehdä sen alkuperäisen vessan tilalle. Uudelle vessalle sopiva paikka oli viimeistelemätön komero vanhaa vessaa vastapäätä, kooltaan vajaa 1m2. Putkitustenkin kannalta tämä oli helppo paikka, uudet vesiputket ja viemärit sai vedettyä suoraan kellarista tähän tilaan.

Tähän pohjapiirustukseen on merkitty tilojen nykyiset sijainnit remontin jälkeen.
Takaseinällä kulkevat nousut yläkerran pattereihin. Nämä putket piti alunperin siirtää kulkemaan nätisti nurkassa, mutta tämä siirto olisi vaatinut laajan lattian purkamisen yläkerrassa ja päätimme jättää putket siirtämättä. Tämä olikin ihan mahtava juttu, koska nuo putket ovat koko vessan juju!

Vessa on tapetoitu edellisen kodin eteisestä jääneellä William Morris tapetilla ja pidän kontrastista hienon tapetin ja suorastaan rujojen juttujen välillä. Papukaija lennähti samasta eteisestä putken päälle. Se on hauska yllätys vessassa ensimmäistä kertaa asioiville :)
Löysin vanhan Porin Putken toimituslappusen vessan lattian eristepurujen seasta ja sillekin oli oiva paikka näissä putkissa.
Peili ja kattovalaisin ovat edellisen kodin makuuhuoneesta ja saippuateline muutti myös mukanamme.
Katto on paneloimatta, koska joudumme siirtämään vessasta oviseinää. Vaikka valitsimmekin pienimmän Ido wc pöntön, totesimme, että vessa on liian ahdas. Pöntöllä istuessa polvet ottavat melkein oveen kiinni. Onneksi tuota oviseinää voi siirtää 10 cm käytävälle päin ja sen aiommekin tehdä eteisen remontin yhteydessä.
Pieni valurautainen käsienpesuallas ja hana kierrätettiin tämän talon yläkerrasta, entisestä keittokomerosta (kuva viimeisenä). Altaan taustalevynä on mustaksi maalattu vaneri.

Meillä oli putkimiehen kanssa yhtä sun toista hankaluutta, mutta kaikki pintavedot hän teki todella hienosti. Jätin noita vanhoja puisia sähköjohdon pidikkeitä tyrkylle, saatesanoilla "laita johonkin, jos mahdollista" ja ne tulivat tosi hienosti noihin vesiputkiin.
Patteri siirrettiin takaseinältä sivuseinälle ja maalasin sen mustalla Uulan Into purkin jämällä. Pidän kovasti noista patteriputkien mutkista täällä lattian rajassakin. Putkimies laittoi patteriin uusvanhan posliinisen säätimen, jota saa yllätyksekseni ihan tavallisesta putkikaupasta.

Wc-istuin ja lattialaatat ovat putkien lisäksi ainoat uutena ostetut kamat tässä vessassa. Pidämme todella paljon tästä vessasta, jossa uudet, vanhat ja kierrätetyt jutut kohtaavat hienosti toisensa. Olemme myös tyytyväisiä siihen, että pystyimme tekemään persoonallisia valintoja, vaikka remonttiaikataulu oli todella tiukka.

Tässä vielä lähtötilanne kuva siitä vaiheesta, kun lattia oli purettu ja putsattu puruista. Lattialla taisi olla muovimatto raakalaudan päällä ja seinät olivat huokolevyä ilman pinnoitetta. Tämä lienee ollut vaatekomero, kummallisen viimeistelemätön tässä muuten niin tarkkojen asukkaiden talossa.

Oikean puoleinen kuva on yläkerran keittokomerosta, siellä tuo allas oli tuollaisen kotelon suojassa ja hanakin oli vielä kytketty vesiputkiin.

Seuraavaksi saan esitellä teille hieman isomman tilan, eli upouuden keittiön ensimmäisen osan. Ihan muutama pikkujuttu vielä :)

12 kommenttia:

 1. Hieno vessa ja tuo tapetin ja mustan värin yhdistelmä on aivan ihana ❤

  VastaaPoista
 2. Juuri minivessan pintoja suunnittelevalle mahtava herkku-juttu, kiitos! Tuo vanerisuoja saattaa siirtyä meillekin käyttöön, kiitos! Musta lautalattia ja tämän tyyppinen tapetti suunnitelmissa meillä, pitäisi vielä päättää mikä! Teillä upeat yksityiskohdat <3
  Kristiina

  VastaaPoista
 3. Hieno vessa! Tykkään mustista jutuista tapetin kanssa ja vaneri on hyvä idea.

  VastaaPoista
 4. No nyt! Molemmat vessat on niin hienoja ja saitte paljon talon vanhoja juttuja uudelle kierrokselle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kovasti! Kierrätys säästää rahaa ja luontoa sekä tekee tiloista persoonallisempia :)

   Poista
 5. Teillä on kyllä ihailtavaa rohkeutta lähteä tekemään muutoksia, jotka joistain muista saattaisivat tuntua ylitsepääsemättömiltä ja mahdottomilta. Upeita ratkaisuja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Kyllä näitäkin tiloja pyöriteltiin aika monta kertaa suunnitelmissa, ennen kuin päätettiin tehdä näin. Minulla talon ostamisen edellytys oli se, että tehdään suihku lämpimiin asuinkerroksiin ja hyvä niin, nyt näillä pakkasilla (-15°C) kellarissa on n. 10°C lämpöä, joten siellä suihkuttelu ei hirveästi houkuttele...

   Poista

♥︎ kiitos kommentistasi ♥︎