torstai 8. helmikuuta 2018

Auringon värejä

Voi kuinka me olemme kaivanneet olohuoneiden ja eteisen kalvakoille seinille värejä! Koska jokainen huone vaatii seinien purku- ja rakennustöitä ennen uusia pintoja, ei töihin ryhtyminen ole innostanut, varsinkin kun keittiökin on vielä kesken. Välihuoneessa on kuitenkin yksi seinä, jonka pystyi maalaamaan ja päätimme aloittaa omien värien tuomisen olohuoneisiin siitä.
Olen haaveillut jo pitkään korallinvärisestä seinästä, mutta edelliseen kotiin sille ei oikein löytynyt paikkaa. Olinkin innoissani, kun mies suostui kokeilemaan väriä tähän.

Etsin täydellistä sävyä Tikkurilan värikartasta netistä ja päädyin K317 sävyyn, joka on aivan täydellinen, juuri sitä mitä hain!
Kaapin vieressä oli aiemmin antiikkinen pelastusrengas ja nojatuoli. Keksin maalaamisen myötä, että työpiste olisi kiva siirtää ikkunan alta tähän ja suunnitelman täydensi eteisestä tähän siirretty miehen tekemä hylly.
Alahyllyllä on talon entisten asukkaiden aarteita: perheen pojan leikkiskootteri 50-luvulta ja perheen pankissa työskennelleen äidin työpaikaltaan tuomia pahvisia säästölippaita 50-70 luvuilta.
Pöydällä on pienelle kirjurille sopiva vanha kirjoituskone ja hieman uudempi on mustenauhoineen turvassa nurkassa. Nykytekniikkaa edustaa läppärini, näitä blogijuttuja on mukava kirjoitella tämän pöydän ääressä.
Viereisellä seinustalla on yhteinen seinäkalenteri muistitauluineen ja sen alapuolella lokero laskuille ja muille papereille. Päällystin lokeron sen täydellisen (ja jota ei saa enää mistään) olohuoneen tapetin mallipalalla. Onpahan edes tuossa muistona. Postilaatikko on alunperin ystävämme hutiostos ja toimii tuossa ei niin tärkeiden papereiden säilytyspaikkana.

Niin ja se antiikkinen pelastusrengas muutti eteiseen hyllyn paikalle:
Saimme eteiseenkin kaivattua piristystä tämän ihanan tapetin myötä. Löysin tapetin etsiessäni olohuoneeseen tapetteja ruotsalaisesta Tapetorama kaupasta. Kuosi on aivan liian villi isona pintana olohuoneeseen, mutta tätä hienoutta oli saatava johonkin. Eteiseen se sopiikin hienosti, tämä näkymä avautuu ulko-ovelta ja toimii upeasti kotimme käyntikorttina. Paperitapetti on brittiläisen Mini Moderns merkin valmistama.
Ajattelin ensin pikaremontoida kaikki eteisen seinät niin, että puran lastulevyt ja maalaan alla olevat alkuperäiset ensopahvit. Suunnitelma oli muuten hyvä, paitsi sitten paljastui, ettei ensopahveja oltu säilytetty ehjänä yhdelläkään seinällä... tämänkin nyt tapetoimani seinän jouduin paikkaamaan pinkopahvilla. En tiedä, kuinka monta taloa pitää vielä remontoida, ennenkuin lakkaan uskomasta pikaremontteihin... niitä ei vaan ole olemassakaan vanhoissa taloissa :)

Tulimme siihen tulokseen, että paneloimme kaikki muut eteisen seinät joko linnunsiipi- tai sormipaneelilla, jonka lakkaamme. Katsotaan nyt milloin tuollaisen homman jaksaa tehdä...
Palataan vielä välihuoneen puolelle: sitä koristaa useimpina päivinä tällainen auringonkeltainen leikkitiipii. Teimme teltan pojan leikkeihin mieheni kanssa tätä Starkin ohjetta mukaillen. Tiipiitä käyttävät pojan lisäksi koirat ja kissat makuupaikkanaan :)
Viimeinen silaus aurinkoiseen juttuun on kuva läheiseltä rannalta, meri se on vaan aina yhtä upea vuodenajasta riippumatta!

6 kommenttia:

 1. Voi vitsi mikä muutos vanhaan verrattuna! Kuinka loppujenlopuksi pienillä muutoksilla saakin tehtyä ihan eri ilmeen tilaan :)
  Tuttu tunne tuo innostuksen puute, itseäni myös tympii kun pitää odotella vielä tovi jos toinenkin ennen kuin pääsemme remppaamaan olohuonetta ja purkamaan pintoja. Ennen sitä ei oikein ole järkeä ruveta kikkailemaan mitään noille valkoisille seinille, vaikka kutkuttaisi jo kovasti saada esiin vanhaa hirsipintaa ja päästä mallailemaan, mitä ihania värejä ja kuoseja tapetoisi niiden kaveriksi... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pikkuhiljaa pienin jutuin oman näköiseksi! Se purkaminen on niin sotkuista hommaa, että pitää urakoida kerralla kuntoon tiloissa, joissa jo asutaan. Vielä ei tullut sellaista fiilistä, että jaksaa alkaa riehumaan... pitää varmaan tilata ne tapetit, niin jos se into löytyisi :)
   Remppaintoa sinulle!

   Poista
 2. Kyllä on uskomaton ero tuon tapettiseinänkin osalta. Ja koralli, sopii todella hyvin teille ja talonne aikakauteen! Niin nautin teidän väri-ilottelusta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Väreissä on voimaa, mutta yritetään kuitenkin pitää joku tolkku niiden kanssa, ettei tule kyllästyminen. Ihan joka paikkaan eivät rohkeat värit edes sovi, kuten makuuhuoneeseen, joka tykätään pitää hillittynä. Uusi keittiö (jonka toivottavasti esittelen pian) on melko hillitty myös.

   Poista
 3. Ei voi kuin ihailla tuota idearikkautta!

  VastaaPoista

♥︎ kiitos kommentistasi ♥︎