torstai 1. maaliskuuta 2018

Ihan uusi keittiö osa 1/2

Vihdoinkin voin esitellä keittiöstä tämän valmiin puoliskon! Toisella kaapistoseinällä on vielä viimeisteltävää, joten palaan siihen toisen osan merkeissä. Katto- ja jalkalistat puuttuvat koko keittiöstä, mutta jos jään niitä odottelemaan, en saa tänne juttuja koskaan :) Teen sitten postauksen erikseen, kun listat ovat paikoillaan, onhan se juhlahetki sekin.

Remontoimme keittiön lattiasta kattoon ja aloitimme sen tekemisen heti, kun saimme avaimet taloon. Kauhean tiukille se tekeminen meni, koko syksy oli niin kamalaa puurtamista rempan ja muuton merkeissä, ettei jaksa oikein enää muistellakaan. Emme kuitenkaan ehtineet saada keittiötä läheskään valmiiksi muuttoon mennessä ja sitä on nyt tehty tässä asuessa pikkuhiljaa eteenpäin.
Lattiaan valitsimme valkoista korkkia. Tässä talossa ei ole missään lautalattioita ja keittiöön piti valita joku nopeasti asennettava lattia tiukan aikataulun vuoksi. Olemme olleet tuohon valintaamme oikein tyytyväisiä ja kun sitä vertaa edellisen kodin lautalattiaan, niin onhan tuo helpompi pitää siistinä keittiössä. Koska keittiö on muutenkin melko moderni, sopii tuo materiaali sinne ulkonäön puolesta hyvin.

Katto on ritiläkuvioista Haltexia. Saimme sen kiinni vanhoihin koolauksiin, joten se oli näppärä asentaa (tai tätä pitää kysyä mieheltä, joka teki katon yksin yhdessä yössä).

Seinillä on edellisestä kodista jäänyttä Pihlgren & Ritolan Poikilo tapettia sekä Uulan Jäkälä sävyistä Into sisämaalia, joka näytti kaupassa samansävyiseltä kuin Poikilo. No eihän se ollut, vaan paljon harmaampi, mutta eipä tuo ero meitä häiritse.

Keittiön kaapistot ovat Ikean Kungsbacka mallistosta, tammiset tasot ja hyllyt sekä laatat Bauhausista ja vetimet Taloon.comista. Ihan peruskamaa siis :) Teimme edelliseen kotiin kierrätyskeittiön 50-luvun kaapistoista ja halusimme nyt jotain aivan muuta.
Alakaapistossa on vasemmalta lukien 45cm leveä astianpesukone, allaskaappi roskiksille ja kaasupullolle, sähköuuni ja kaasulla toimiva keittiötaso sekä viimeisenä vetolaatikosto.
Säästimme tiskipöydän vanhasta keittiöstä. Jos sitä ei olisi ollut valmiina, olisimme hankkineet samanlaisen vanhan tason, koska tämä on vaan niin kätevä. Seinävalaisin on kierrätetty talon vessasta, on siis talon alkuperäisosia. Hana on Ikeasta.
Kaikkien tälle seinälle tulevien osien sovittelu oli ihan millimetripeliä, kaapisto alkaa niin läheltä seinää kuin vaan voi ja päättyy toisella puolella tasan olohuoneen oven karmiin. Tuossa uunin ja allaskaapin liitoksessa huomaa, että osia on yhdistelty luovasti, kun tammitaso ja tiskitaso kohtaavat eri kohdassa kuin kaapisto. Minusta tuo on hauskan näköinen kohta, kertoo siitä, ettei keittiö ole pelkkää bulkkikamaa.
Allaskaapin yläpuolella on avohyllyt. En halunnut hyllynkannakkeita laatoituksen päälle, joten ne käännettiin ylösalaisin ja tuotiin hyllylevyistä pulteilla läpi. Kannakkeet on muokattu Ikean kannakkeista.
Hyllyn alapuolella on kaksi mahdottoman kätevää pyörivää ankkurikoukkua. Laatoituksen tein täysin puskusaumaan, mutta niihin jäi silti saumattava kapea sauma.
Kaasuliesitaso on Ikeasta. Olisimme halunneet mieluummin mustan terästason, mutta Ikeassa terästasoja oli vain  teräksen värisenä ja se näytti paremmin mökkikeittiöön sopivalta. Tässä iski jälleen kerran aikataulu vastaan: vietimme yhden päivän Tampereella, jolloin tehtiin kaikki materiaalihankinnat. Tämä lasinen taso on vaativampi pitää puhtaana, mutta kunhan sen puhdistaa heti sotkuista ja pyyhkii perään mikrokuituliinalla kuivaksi, pysyy se hienon näköisenä. Samalla tekniikalla pitää noita mattamustia kaapinovia pyyhkiä, lähinnä pienistä rasvaisista kädenjäljistä.
Liesituuletin on Savo -merkkinen ja integroitu kahteen yläkaappiin. Se on kytketty hormiin ja tuntuu poistavan käryt tehokkaasti. Se on myös täysin automaattinen, mikä on aika näppärää, tosin välillä se innostuu tuulettamaan liiankin railakkaasti, esim. mutteripannukahvista se hermostuu kovasti... silloin sen voi onneksi säätää käsin pienemmälle.
Päädyssä oleva puunaulakko on myös vanhan keittiön peruja. Maalasin sen varastoistani löytyneellä vanhalla roosalla, joka on todella lähellä toiselle seinustalle jääneitä vanhoja yläkaappeja. Tässä talossa tuollainen moni pieni juttu on loksahtanut jännästi paikoilleen.
Olen muuten ihastunut tosi paljon Indiskan mukeihin, vasemmalla olevat ovat tuorein hankinta. Nämä avohyllyt ovat mielestäni tosi kätevät ja siitä kivat, että nätit käyttöastiat pääsevät esille.
Olemme olleet keittiömme varsin tyytyväisiä niin ulkonäöllisesti kuin toiminnallisestikin. Varsinkin nyt, kun se alkaa olla niitä listoja vaille valmis, pystyy jo nauttimaan tekemästään jäljestä, eikä näe vain pelkkiä keskeneräisyyksiä.

Mielestämme keittiömme on kiva yhdistelmä uutta ja vanhaa ja väripaletti on melkeinpä seesteinen verrattuna muihin alakerran huoneisiin, kivaa vaihtelua sekin.

Mitäs mieltä te olette?

Loppuun vielä must have ennen-jälkeen kuvapari:


24 kommenttia:

 1. Ihanasti toimii musta väri noissa kalusteissa! Haaveilen myös tummanpuhuvista keittiön kaapistoista, kunhan päästään sinne asti, että köökin uusiminen on ajankohtainen. Kekseliäästi saitte kiinnitettyä nuo avohyllyt, ja ihan näyttää siltä, että noin niiden kuuluukin olla :D Pakko ihailla kyllä tuota tahtia, millä pistätte hösseliksi ja remppanne etenee!

  http://riippumattomammaksi.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo vaikka tämä keittiö on pohjoisen suuntaan, ei tuo musta väri ime liikaa valoa. Keittiö on itseasiassa hämmästyttävän valoisa, varmaan tällä seinustalla oleva erityisen korkea valkoisella laatalla oleva välitila vaikuttaa paljon asiaan.

   Meidän oli pakko tehdä nämä putkiremontin läpikäyneet tilat nyt samantien kuntoon, lopun talon kanssa ei pidetä mitään kiirettä :)

   Poista
 2. Tykkään mustasta! Täälläkin vähän kateellisena seuraan teidän remppatahtia, mutta sellaista se on teillä aina ollut :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!

   No hei, meidän ei ole tarvinnut tehdä perustuksia uusiksi tms. isoja hommia, mitä sulla on :)

   Poista
 3. Mä huomaan katselevani nyt pienempiä taloja. Sun syy...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varo vain, olen luonnostelemassa ensimmäistä juttua downsizingista ja en ole keksinyt vielä yhtään negatiivista asiaa ;)

   Poista
 4. Tosi kaunis. Tulipa keittiönuudistuskuume!

  VastaaPoista
 5. Wau. Hieno muutos enkä usko että kukaan jää kaipaamaan vanhaa keittiötä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Vanhasta säästettiin parhaat palat ja muu sai mennä :)

   Poista
 6. Mistä tuo korkkilattia on ja millainen se on eläinperheessä? Eikö teillä ollutkin kotieläin? Meillä on myös rintamamiestalo ja lattiat ovat kauheat, haluaisin jotain luonnonmateriaalia..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä en muistanutkaan tekstissä mainita! Taloon.comista sekin ja tämän niminen: Corkett Lagos. Meillä on kaksi kissaa ja pieni terrieri (isompikin koira oli helmikuuhun asti) ja en nyt osaa näiden kuukausien perusteella sanoa tuosta lattiasta mitään negatiivista, ei siis ole ollut millään tavalla huono eläintenkään kannalta. Lika tuossa ei näy helposti, kun korkin palat muodostavat hyvin elävän pinnan, mikä ei näissä kuvissa oikein erotu.

   Poista
 7. Ihana seurata remonttianne! Mun mielestä tossa keittiössä on kaikessa "uutuudessaan" sama henki kuin vanhan koulun keittiössänne oli, liekö se sitten se sinun upea kädenjälkesi vai mikä :) Minulla on talvella ostettu pieni rintamamiestalo (vapaa-ajan käyttöön), ja asenteesi ja tekemisesi on ollut pitkään inspiraation lähteenä siihen että moiseen edes uskalsin ryhtyä. Eli kiitos kovasti, ja jään seurailemeaan instaa ja blogia! Ihanaa kevättä teille! t. Tanja

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi miten ihana kuulla, kiitos!

   Ja aivan mahtavaa, että olen ollut noin isossa roolissa talon hankinnassa ❤️ Onnea uudelle talolle ja mukavaa kevään ja kesän odottelua!

   Poista
  2. Vielä piti kysyä, oletko suunnittelut tekeväsi (tai jo tehnyt) muille sisustus/remontointisuunnitelmia vanhoihin taloihin? t. Tanja

   Poista
  3. En ole muille suunnitellut, vähän auttanut ystäviä miettimään jotain juttuja joskus. Tykkäisin kyllä kovasti tehdä, voisin hyödyntää photoshop osaamistakin, kun voisin tehdä kaikenlaisia suunnitelmia sillä... haaveilen sellaisesta monialayrittäjyydestä, mut tällä hetkellä ei vaan rohkeus riitä yrityksen perustamiseen :/

   Poista
 8. Kyllä on kaunis keittiö. Hyvä Sanna ja Sami, ootten tosi mahtavan taitavia. t. Arja

  VastaaPoista
 9. Moi! Varmaan ekan kerran nyt innostuin kommentoimaan, vaikka olen lukenut blogejasi jo Riuttalasta asti. Varsin upea keittiö, etenkin nuo avohyllyt ovat mieleeni. Onko teillä pieniä kodinkoneita käytössä? Lähinnä ajattelin kahvinkeitintä, mutteripannusta mainitsit, ja vedenkeitintä, mikroa. Minä olen sellainen sottailijakokki, että tuollainen lasikaasuliesi olisi minulla vain näytteillä. Varsinainen hella jota käyttäsiin, sitten jossain muualla mihin eivät kuvaajat tai katselijat olisi tervetulleita. Hatunnosto, kun tuolla karkilla kokkaat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi, kiva kun kommentoit :) Kiitos paljon! On meillä vedenkeitin toisella seinustalla (jota ei ole vielä esitelty) ja siellä on myös mikro, tosin kaapissa. Kahvit keitellään mutteripannulla, kun juomme molemmat espressoa, tavallinen keitin on tuolla alimmassa vetolaatikossa vieraita varten. Ja tuo keittotaso; ei se kyllä oikeasti ole mitenkään hankala käytössä! Kerran viikossa putsaan kunnolla, muuten rätillä roiskeet pois :)

   Poista
 10. Hyvältä näyttää keittiö! Iso plussa myös tuosta valkoisesta korkista, sopii hyvien tummempien kaapistojen kanssa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Ollaan oltu tyytyväisiä valintoihimme :)

   Poista

♥︎ kiitos kommentistasi ♥︎