perjantai 30. maaliskuuta 2018

Tärkeitä valintoja

Tietokoneeni on rikki ja kokeilen nyt postata tabletin avulla lyhyesti tärkeimmät kuulumiset sisustusrintamalla. Olemme nimittäin tehneet kaksi tärkeää päätöstä!
Ensimmäiseksi paljastan valintamme koko alakerran lattiaksi. Meidänhän piti rakentaa lautalattiat olohuoneisiin ja laittaa eteiseen joko korkkia tai vinyylimattoa. Haluamme remontoida seuraavaksi eteisen ja päätimme tilata sinne samaa, hyväksi havaittua korkkia kuin keittiössä. Huomasimme, ettei sitä saa enää Suomesta, mutta Saksasta sitä löytyi hyvin edullisesti. Pienen määrän tilaaminen eteiseen ei olisi ollut oikein järkevää rahtikustannusten vuoksi ja annoimme itsellemme luvan miettiä tätä todella helposti asennettavaa lattiaa koko alakertaan.

Mietinnän tuloksena tilasimme sitten korkkilattian eteiseen ja olohuoneisiin ja olemme nyt tosi innoissamme tästä! Lautalattiaa emme olisi jaksaneet alkaa vielä rakentamaan, mutta nyt saammekin kauniit lattiat suht pian ja paljon helpommin. Ystäväni sanoja lainatakseni meille tulee sopivasti retro, mutta moderni lattia.

Sitten se toinen paljastus; olohuoneen tapetti! Sen kanssa kävi niin, ettei mikään niistä aiemmin photoshoppaamistani sitten kuitenkaan tuntunut oikealta. Annoimme asian olla ja eräänä päivänä saimme uusimman Unelmien Talo & Koti lehden ystävältä. Sen kannessa on koti, jossa on Miss Printin Garden City tapetti. Sanoin miehelle, että tuo tapetti on minusta kiva ja voisin tapetoida sillä olohuoneen. Parin päivän päästä mies tuli lehden kanssa ja sanoi, että se on siinä, laitetaan tapetti tilaukseen! Minähän en tilannut tästä Miss Printiltä näytettä, koska ”tiesin”, ettei mieheni pitäisi siitä, en edes näyttänyt koko tapettia heidän nettisivuilta... voi minua, vähänpä tiesin :)
kuva: Miss Print
Tällaiset sattuman kautta tehdyt sisustusvalinnat ovat meille jotenkin tyypillisiä. Usein suunnittelemme jotain hirveän tarkasti, sitten tapahtuu jotain ja suunnitelmat menevät kokonaan uusiksi. Joskus taas suunnitelmat lyödään kerralla lukkoon aikataulujen vuoksi ja aikaa ei jää tällaisille sattumuksille. Molempi parempi, pääasia, että olemme molemmat sellaisia, ettei mikään ole kiveen kirjoitettu ja pidämme mielen ja silmät aina avoinna uusille ideoille!

15 kommenttia:

 1. Siispä ei (vihreää), sinistä eikä keltaista, vaan sinistä JA keltaista :D
  Raikkaalta näyttää valkoisen lattian kanssa! Peukutan

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juurikin raikkaus oli se juttu, miksi tämä tapetti alkoi kiinnostamaan! Tulee kyllä mukavan valoisaa ja sopivasti 50-lukulaista ❤️

   Poista
  2. Olen 50-luvun alussa syntynyt. Vasta 1960-luku toi värit seinille, jos oikein muistan.

   Poista
  3. Juu Suomessa 50-luku oli hillityn harmaan, ruskean ja vihreän aikaa. Tässä tapetissa on kuitenkin selkeä 50-luvun muotokieli, enemmän ehkä muun maailman / Amerikan malliin.

   Mehän ei olla remontoimassa tai sisustamassa mitään suomalaisen 50-luvun kodin pastissia tästä kodista, joten tänne ovat kaikki vuosikymmenet tervetulleita :) Jo valmistunut keittiö kuvastaa hyvin sisustusideologiaamme, se on melko moderni, mutta siellä on paljon viitteitä ja ihan oikeaa vanhaa tavaraa 50-luvulta. Rakenteissa taas suosimme pääosin alkuperäistä, hengittävää rakentamistapaa ja olemme niiden suhteen hyvinkin tarkkoja.

   Poista
 2. Hieno tapetti! Meilläkin tulossa keittiöremppa 50-luvun taloon ja kyseisen firman tapetteja katselin. Ovat siis paperia? Minulle ei asia täysin selvinnyt ��
  Kiva seurata remonttejanne.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja kiva kun seuraat! Paperitapetti, tottakai :) Testailin aiemmin Miss Print tapetin hengittävyyttå ja tein siitä postauksen blogiin: https://hyrsky.blogspot.fi/2018/01/hyvin-photoshopattu.html

   Poista
  2. Niin ja Miss Printin sivuilla paperitapetti on ”tradional wallpaper” ja sitten ovat merkinneet non-wovenit myös, niitäkin mallistosta löytyy.

   Poista
 3. Korkki on ihana ja lämmin lattiamateriaali.

  VastaaPoista
 4. Harva uskaltaisi valita noin voimakaskuvioista tapettia. Ainakaan kaikki minun tauluni eivät enää pääsisi seinälle tapetoimisen jälkeen. Ja taitaisi huonekalutkin mennä väriensä puolesta vaihtoon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Makuja on monia, meille tämä on taas melko hillitty tapetti verrattuna niinhin, mitä harkitsimme aiemmin :) Tykkäämme luoda tapetilla tunnelmaa ja olohuoneeseen tulee varmasti reipas vintagehenkinen tunnelma tämän tapetin myötä.

   Poista
 5. Kuulostaa tuo suunnitelmaton suunnitelma niin omalta toiminnalta. Aika pitkälti tuntuu asiat jotenkin vain ajautuvan oikeisiin ratkaisuihin, mutta monesti siihen pitää antaa vähän aikaa. Muhineista ajatuksista tulee usein aika hyviä kokonaisuuksia muka ihan sattumalta. Ihan teidän näköistä ja kodikasta on ja tulee :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi nykyään osaa ottaa sitä aikaa, jos joku asia ei tunnu ratkeavan helposti. Paitsi syksyllä piti pusertaa nuo vessat, kph ja keittiö ihan kerta suunnittelulla ja onneksi niistäkin tuli kivat :)

   Kiitos paljon, on jo kova into päästä tekemään remppaa ja saada alakerta kuosiin!

   Poista
 6. Aivan ihana tapetti ja juuri noin kun päätyy ratkaisuun, tietää, että se on oikea valinta. Mietin kuumeisesti postauksen kuvasta, että missä ihmeessä olen nähnyt tuon tapetin, mutta toi lehtihän se tosiaan oli :). En lue sitä säännöllisesti, mutta juuri tuon numeron sain käsiini työpaikan pöydältä ja ihastuin myös tapettiin heti. Ei kuitenkaan sovi meille, mutta näen silmissäni nyt jo, miten mahtava se on teillä!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sen lehden päätyminen meille oli hauska sattuma, kun ei mekään sitä normaalisti lueta. Asiat ovat jotenkin sujuneet tämän talon kanssa juuri noin, jotkut remontoijan planeetat on kohdillaan just nyt :)

   Olkkarista tulee ihanan pirteä!

   Poista

♥︎ kiitos kommentistasi ♥︎