sunnuntai 4. maaliskuuta 2018

Uutta olohuoneessa

Olohuoneeseen on tullut muutama uusi juttu, jotka esittelen teille. Ensinnäkin tilasin uudet keväiset verhot Jotexilta, samanlaiset molempiin huoneisiin. Olipas muuten ihanaa tilata valmiit verhot, kun entiseen kotiin ne piti aina ommella itse huonekorkeuden takia!

Sohvapöytä on ollut hankintalistalla muutosta lähtien, tosin sitä ei ole etsitty aktiivisesti ennen viime viikkoa. Halusimme suurehkon pyöreän pöydän sohvan eteen. Löysinkin erään aivan todella hienon (ja suht kalliin) design pöydän, joka jäi kovasti kuumottelemaan.

Sitten tulin järkiini, kun mietin, että alunperin halusin sellaisen pöydän, jonka ääressä poikamme voi huoletta piirtää ja leikkiä.
Kunnes minulla välähti: tarvitsemme käytetyn ruokapöydän, jonka jalat voi sahata lyhyemmäksi. Ja kas, löysin heti sopivan pöydän tori.fi:stä 25 euron hintaan. Pöytä on aivan täydellinen, tosin sen viilupinnassa on hieman korjattavaa. Jos onnistumme korjaamaan pinnan, teen siitä oman jutun.
Täytyy kyllä sanoa, että kylmä hiki valuisi varmaan monta kertaa sen design pöydän kanssa :) Sellaisten kalusteiden aika on sitten myöhemmin lapsen kasvettua.
Sitten on vielä kolmas uutuus, nimittäin tuo ikkunan edessä oleva kukkapöytä. Sain ystävältäni viime keväänä huonossa kunnossa olleen 50-luvun tarjoiluvaunun, jonka laitoin tuonne pihakatokseen odottamaan kunnostusta.
Äkillisestä mielijohteesta kävin hakemassa sen viikolla sisälle ja kun olin poistanut täysin pilalle menneen viilupinnan tasoista, huomasin yllätyksekseni, että vaunu on ihan käyttökelpoinen ilman sen kummempaa kunnostusta. Tasot ovat todella jämäkästi rungossa kiinni, vaikka rottinkipunos onkin katkeillut sieltä täältä. Toki tämä kaunis vaunu ansaitsee kunnostuksen ja aion sen kyllä ehdä joskus.
Vaunusta tuli ihanan kepeä kukkapöytä ja se käy mainiosti yhteen tuon uuden sohvapöydän kanssa. Olen niin tyytyväinen noihin molempiin!

Kuvissa sohvapöydän päällä oleva kukkamaljakko syreeninoksineen on sitten aivan puhdasta stailausta, eihän me oikeasti voida pitää mitään tuollaista pöydillä tuon melkein 2-vuotiaan pojan takia. Paitsi öisin ja päiväunien aikaan ;)
Leikkasin tuon syreeninoksan sisälle pari viikkoa sitten. Minusta on ihanaa ottaa puiden oksia sisälle kevättalvella ja saada nauttia kevään tunnelmasta etuajassa. Odotamme kevättä aivan erityisen paljon tänä vuonna, silloin pääsee kunnostamaan pihaa ja odottelemaan, mitä kaikkia perennoja pihassa onkaan. Puhumattakaan kesästä täällä saaressa, ihan pakahduttavaa ajatellakin koko asiaa!

4 kommenttia:

 1. Onpa hyvä idea tehdä ruokapöydästä sohvapöytä! On ainakin tukeva lapsiperheeseen. Kävin myös heti nappaamassa oksan meidän syreenistä :)

  VastaaPoista
 2. Kuinkas paljon teillä on huonekorkeutta? Tuli verhoista mieleen, meillä valmisverhojen 220cm on lyhyet, 250cm pituiset saa lyhentää aina.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meille 220 on just passeli, huonekorkeutta on huimat 240 ja risat :)

   Poista

♥︎ kiitos kommentistasi ♥︎