sunnuntai 9. kesäkuuta 2019

Vihreää

Ulkona on luonto kauneimmillaan ja meillä on myös sisällä uutta vihreää. Esittelen niistä ensimmäisenä luovan huoneen uuden pöydän, joka syntyi ihan extemporee. Olen töissä ihastellut jo pitkään Artisan laattoja ja halusin saada niitä johonkin kotiimme. Istuin eräs aamu kahvia juoden ja silloin se välähti: tehdään luovaan huoneeseen kokonaan uusi pöytä ja laatoitan sen pinnan!
Ja tällainen siitä tuli. Ostimme pöytälevyksi 3cm paksun vanerin ja se myös sahattiin tarkkaan mittaan Promica vanerit -nimisessä paikassa Porissa. Jalat ovat Ikeasta ja laatat ja saumalaasti VäriPorista.
Ajattelimme ensin listoittaa pöydän sivut, mutta koska ulkonäkö on kivan keveä ilman listoja, keksin maalata reunimmaisten laattojen sivut Vuono -sävyisellä huonekalumaalilla, jonka ostimme alunperin näissä kuvissa näkyvää peltikaappia varten (sitä emme aio maalata). Samalla maalilla maalaisin myös pöydän jalkojen valkoiset metalliosat.
Tilasin erikoisvärisen saumalaastin, mutta väri on kirkkaampi kuin kuvittelin, hain petroolinsinistä saumaa. Vedän tuohon ehkä vielä yhden kerroksen laastia, sekoitan sinisen joukkoon hieman grafiitinharmaata.
Keräsin pihaltamme kukkia länsi-saksalaisiin vintagemaljakoihin. Kesällä "kukkakaupassa" käynti on niin helppoa ja edullista :)
Syreeni kukkii ulkona ja sisällä. Tein tuon amppelin vanhojen lasisten verkonmerkkien innoittamana, niitä löytyy meidän kuistilta nyt kolme.

Se toinen uusi vihreä on kotimainen Adean Tao tuoli. Lähdimme reilu kuukausi sitten katsomaan puutarhakalusteita Vepsäläiselle ja ihastuimmekin tähän tuoliin ja erääseen sohvaan.
Sohva tulee toivottavasti ensi viikolla ja väliaikainen kolmesta patjasta koottu selän tuhooja -viritelmämme saa väistyä. Myimme nimittäin vanhan sohvan pois jo silloin, kun tilasimme uuden. Onneksi Tao tuoli on ihan mahtava istua ja sen takia sen hankimmekin. Vepsäläisellä oli ulkonäöllisesti viehättävämpiä nojatuoleja, mutta yhdenkään mukavuus ei yltänyt lähellekään tätä. Tao on tietysti retroisa, mutta samalla ajaton ja jotenkin hassun kömpelö jättiläinen 50-lukulaisiin tuoleihin nähden.

Värjäsin tuon kuvassa näkyvän vanhan jalkalampun varjostimen, mutten ole aivan varma lopputuloksesta. Vanha kangas oli täynnä likapilkkuja ja se olisi mennyt vaihtoon joka tapauksessa. Ehkä vaihdan kankaan samanlaiseen vaaleaan beigeen kuin alkuperäinen varjostin oli.
Palaan asiaan sohvakuvien kera ja olisihan kiva jatkaa myös Reposaari -kierrosta näin kesäaikaan, sekä oma piha on myös kuvaamatta blogiin. Aika on kuitenkin kortilla, katsotaan, mitä ehdin.

8 kommenttia:

 1. Kiva idea käyttää laattoja tuossa pöydässä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, olen niin kiitollinen aivoilleni tästä ideasta, en tiedä yhtään mistä tuli :D

   Poista
 2. Tuo pöytä on I-ha-na!! Sopii upeasti yhteen tuolien, verhojen ja seinän kanssa.

  VastaaPoista
 3. Minulle kävi ihan samoin tuon Tao-tuolin kanssa :) Ulkonäkö ei alunperin miellyttänyt, mutta kun istuin siihen, niin rakastuin välittömästi. :D Missään ei ole ennemmin ollut niin hyvä istua! <3 Omani saan parin viikon sisällä. :D

  VastaaPoista

♥︎ kiitos kommentistasi ♥︎